A húst a
fokhagymával megtűzdeljük,
sózzuk,
borsozzuk, a
kakukkfűvel ízesítjük. Ezután olajon pirosra sütjük, majd tepsibe tesszük. Mellétesszük a répát és 2 fej
hagymát, majd kevés vizet öntünk alá, és magas fokozaton 2 órát sütjük. Ezután a pecsenyelevet leszűrjük, kevés
vízzel felforraljuk,
sózzuk,
borsozzuk. A maradék
hagymát felszeleteljük a
szalonnával együtt, majd megpirítjuk őket,
sózzuk, kevés vizet hozzáadva 20 percig pároljuk. Ekkor a
szalonnát félretesszük, a többit leturmixoljuk, majd a
tejszínnel,
sóval,
borsokkal ízesítjük. Végül a szafttal és ezzel meglocsolva kínáljuk a húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>