» 25-45 dkg szasimi kategóriájú tonhal » 2,5 cm vastag szeletekben, bőr nélkül, leöblítve » és megszárogatva » 15 dkg majonéz » 1 evőkanál magos mustár » 2 evőkanál friss citromlé » extra szűz olivaolaj » 1 evőkanál kapribogyó, lecsöpögtetve » a díszítéshez » durva tengeri só, ízlés szerint
A tonhalat becsomagoljuk, és egy-két órára mélyhűtőbe tesszük. Ezután fél cm vastagon felszeleteljük. Egyenként két zsírpapír közé tesszük, és addig ütögetjük ,míg 3 milliméter vékony nem lesz. tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A majonézt, a mustárt, a citromlevet kikeverjük, és lezárható zacskóba tesszük. A tonhalszeleteket egy olívaolajjal kikent tálba tesszük, és a mártással meglocsoljuk. Kapribogyóval és sóval tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom