» Olaj a tepsi kikenéséhez » 500g- os tőkehalfilé » 1 evőkanál világos szójaszósz » 1 evőkanál rizsbor vagy félszáraz sherry » 1 teáskanál szezámolaj » Só » 2 és1/2 cm-nyi frissen finomra aprított gyömbérgyökér » 3db, 2és1/2 cm-es darabokra vágott újhagyma, külön a zöldje és a fehér része
190°C-ra melegítsd elő a sütőt. Vékonyan megolajozott alufóliával bélelj ki egy lapos tepsit.
Bőrös oldalával lefelé helyezd a tőkehalat a tepsibe.
A szójaszószt, rizsbort vagy sherryt és az olajat öntsd rá, ízlés szerint sózd majd az újhagyma fehér részeivel és a gyömbérrel is szórd meg.
Burkold lazán a fóliába, hajtsd össze a széleit így lezárod. Süsd 20-25 percig, ennyi idő alatt átpuhul a hal és megsül.
A csomagot bontsd ki, helyezd át egy tálalóedényre a halat és szórd meg az újhagyma zöld részével díszítésként.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom