Füstölt foltos tőkehal sült paprikával és baszalikompürével recept
Hány személyre: 4 személyre
» 4 foltos tőkehalfilé, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori- tölgyfa » 1 üveg sült, piros húsú paprika, lecsöpögtetve » 5 dkg puha vaj » 3 dkg friss bazsalikomlevél, összefogva és » laskásra vágva
A sült paprikát, a vajat turmixgépben pépesítjük, és ízesítjük. A bazsalikomcsíkokat a paprikapürébe keverjük. A halat az olajjal megkenjük, fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát megolajozunk, és a halat ráfektetjük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, és a faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük. minden halszeletet a sült paprika-és bazsalikompürével tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom