» 4 foltos tőkehalfilé, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori-, tölgy- » vagy pekánfa » hollandi mártás: » 6 nagy tojássárgája » 2 evőkanál friss citromlé » 1 kiskanál szárított mustár » 20 dkg vaj, megolvasztva, forrón » negyed kiskanál cayenne-bors » finom tengeri só, ízlés szerint
A mártáshoz a tojások sárgáját, a citromlevet, a mustárt turmixgépben simára keverjük. A forró, olvasztott vajat belecsorgatjuk, és addig keverjük, amíg a mártás besűrűsödik. A cayenne-borssal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A halat az olajjal megkenjük, fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát megolajozunk, és a halat ráfektetjük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, és a faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.Tálaláskor a halra a mártást rákanalazzuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom