» a hagymás vajhoz: » 10 dkg vaj » 10 dkg újhagyma, felaprítva » 0,5 dl száraz fehérbor » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 2 vékony juharfadeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 4 szelet foltos tőkehal, leöblítve és megszárítva » 45 dkg újburgonya, megsúrolva és elnegyedleve » finomra aprított petrezselyem, a díszítéshez
A grillsütőben a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A vajat, az újhagymát, a bort turmixgépben összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A foltos tőkehalat a deszkára fektetjük, a burgonyát ráhelyezzük, sózzuk,borsozzuk. a vajas keveréket a halra és a burgonyára kenjük, és a deszkát a sütő azon felére tesszük, ahol nincs tűz. Fedővel letakarjuk, és 45 percig sütjük, közben villával ellenőrizzük. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom