Brandade crostini receptHány személyre: 6-8 személyre
» 90 dkg szálka nélküli,
sózott
tőkehal» 4,5 dl
tejszín
» 10 gerezd
fokhagyma, meghámozva
» 45 dkg sütni való
burgonya, meghámozva és
» kockára vágva
» finom tengeri
só, ízlés szerint
» frissen őrölt fehér
bors, ízlés szerint
» 0,5 dl extra szűz
olívaolaj» 2 kiskanál aprított, friss
kakukkfű» 2 kiskanál aprított, friss
rozmaring» apró kenyérszeletek
A
sózott
tőkehalat 48 órán keresztül hideg
vízben áztatjuk, a vizet négyszer cseréljük. A halat 8 részre vágjuk. A halat a
tejszínben feltesszük főni, beletesszük a
fokhagymát, és 8 percig főni hagyjuk. A
burgonyát enyhén
sós
vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. A halas-
tejszínes keveréket a tört
burgonyával turmixgépben összekeverjük és fűszerezzük. A pró kenyérszeleteket
olívaolajjal megkenünk, egy sütőlapra tesszük őket és sütőben(175 fok) 15 percig pirítjuk. Minden kenyérre halas keveréket kanalazunk,
olívaolajjal meglocsoljuk és zöldfűszerrel megszórjuk, és a sütőben átmelegítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>