Brandadéval töltött gomba receptHány személyre: 6-8 személyre
» 90 dkg szálka nélküli,
sózott
tőkehal» 4,5 dl
tejszín
» 10 dkg
fokhagyma, meghámozva
» 45 dkg sütni való
burgonya, meghámozva és
» kockára vágva
» finom tengeri
só, ízlés szerint
» frissen őrölt fehér
bors, ízlés szerint
» 16
gombafej
» 0,5 dl extra szűz
olívaolaj» 2 kiskanál aprított, friss
kakukkfű» 2 kiskanál aprított, friss
rozmaring
A
sózott
tőkehalat 48 órán keresztül hideg
vízben áztatjuk, a vizet 4 szer cseréljük. A halat 8 részre vágjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük. A halat a
tejszínben főzni kezdjük, beletesszük a
fokhagymát, és 8 perc alatt megfőzzük, és félretesszük. A
burgonyát enyhén
sós
vízben 15 perc alatt megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. A halas-
tejszínes keveréket és a
burgonyát turmixgéppel összekeverjük, és fűszerezzük. A keveréket a
gombafejekbe töltjük,
olívaolajjal meglocsoljuk és a
zöldfűszerekkel megszórva pirosra sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>