Elkészítési idő: kb 55 perc
Energiatartalom: 530 kcal/2227 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverés esetén 180 fok is elegendő. A
burgonyát alaposan tisztítsuk meg, de ne hámozzuk meg. Héjukban főzzük meg őket, majd hideg
vízzel öblítsük le őket. A héjuk eltávolítása után felezzük el a
burgonyákat. A
paradicsomot mosás után daraboljuk fel. A vörös
hagymát pucolás után karikázzuk fel. A
citromot pedig hámozás után szeleteljük fel. A halat alaposan mossuk át, és szárítsuk meg. A
fokhagymát pucolás aprózzuk fel. A
petrezselyemmel is hasonlóképpen járjunk el.
Vegyünk elő 4 alufóliadarabot, ezeket kenjük meg olajjal. Minden alufóliára kerüljön 1-1 hal, rájuk pedig tegyük a
paradicsom, a
citrom és a
hagyma ¼-ét. A főtt
burgonyaszeletek pedig osszuk el melléjük. Valamennyi rakásra kerüljön a
fokhagymából, a
petrezselyemből és kerüljön oda még ½
babérlevél is. Az egyes csomagokat ízesítsük
sóval,
borssal és csiliporral is. Ha mindezzel elkészültünk az alufóliákból formáljunk csomagokat, és így tegyük őket az előmelegített sütőbe. Ha elkészültünk a csomagokat csak tálaláskor nyissuk szét.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>