Tengeri haltekercs furmintmártással receptHány személyre: 4 személyre
» 30 dkg nagy szemű muskotályos fehér szőlő
» 60 dkg szálka és bőr nélküli hosszúkás tengeri halfilé
» 1-1 mk.
só és őrölt fekete
bors» 1 közep. vörös
hagyma» 4 dkg
vaj» 1,5 dl furmint (száraz
fehérbor)
» 1,5 dl főző
tejszín
» 1 kisk. finom
liszt vagy keményítő
» 1 kisk.
cukor
A leszemezett szőlőt megtisztítjuk, ketté vágjuk és kimagozzuk. A halat keresztben felcsíkozzuk, megszórjuk
sóval és
borssal, majd felgöngyöljük, amit átkötünk, mert így rögzítjük.
A
hagymát a
vajon üvegesre pároljuk és egy tepsibe kanalazzuk. Erre rátesszük a halakat és fel dl borral megöntözzük. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten negyed óráig sütjük.
A fennmaradt bort a
tejszínnel és a
liszttel jól kikeverjük, hozzáadjuk a
hagyma levét is, így 2 percig főzzük. A szőlőt is beledolgozzuk és egy kis
sóval,
borssal,
cukorral meghintjük. Tálaláskor ezt a mártást kanalazzuk a haltekercsekre.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>