Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 360 kcal/1512 kj adagonként
A
paprikát kockázzuk fel. A
mogyoróhagymát pucolás után vágjuk fel karikákra. A
joghurtot , a
tejfölt és a csiliszószt keverjük össze, és ehhez adjuk hozzá a
paprikakockákat és
hagymakarikákat. Az így kapott mártást ízlés szerint ízesíthetjük
sóval,
borssal,
cukorral és
citromlével. A
vajat hevítsük fel egy serpenyőben, és a kenyereket pirítsuk meg vele mind a két oldalán. Ezután hagyjuk kihűlni az aranybarnára pirult kenyérszeleteket. Miután kihűltek a kenyerek vágjuk őket háromszög formájúra úgy, hogy átlósan elszeljük. Daraboljuk fel a heringfilét. A kenyérszeleteket kenjük meg mártással, rakjunk rá egyenletesen heringfalatkákat. Majd a megmaradt mártást ráönthetjük a szeletekre. A zsázsát mosás után felaprítva díszítésre használjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>