» 5 dkg bazsalikomos aioli: » 3 dkg finomra aprított bazsalikom » 20 dkg majonéz » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 kiskanál frissen csavart citromlé » só és bors, ízlés szerint » 1 sütődeszka, vagy 2 vékony legalább 30 percig vízben áztatva » 4 vékony kisfejű nyelvhalfilé, leöblítve és » megszárítva » zöldfűszeres-paradicsomos vinaigrette
Az aioli hozzávalóit összekeverjük. A grillen a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A szeleteket, bőrös felükkel felfelé lefektetjük, megkenjük az aiolival, majd a szélesebb végénél kezdve spirál alakban feltekerjük. Az összeillesztett oldalával lefelé a deszkára helyezzük, és a vinaigrette felével meglocsoljuk. A deszkát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 45 percig sütjük. Villával közben ellenőrizzük. A maradék vinaigette-tel megcsepegtetve tálaljuk.
Zöldfűszeres-paradicsomos vinaigrette:
45 dkg durvára vágott, friss vagy konzerv lukullusz paradicsom, lecsöpögtetve
10 dkg petrezselyem
5 dkg koriander
5 dkg friss menta
2 evőkanál friss oregánó
5 dkg felaprított vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, meghámozva
fél kiskanál cayenne-bors
1 kiskanál finom tengeri só
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
0,8 dl olívaolaj
0,8 dl sherryecet
0,3 dl víz
Turmixgépben simára keverjük, és kész is.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom