Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 440 kcal/1841 kj adagonként
A halfiléket ízesítsük
sóval és
borssal, majd tegyük félre. A zsemlemorzsát keverjük össze az őrölt piros
paprikával, és nyomkodjuk fel a halfilék felső oldalára. 30 g
vajat hevítsünk fel egy serpenyőben, és süssük ki benne a halfiléket úgy, hogy először a panírozott oldalt helyezzük a
vajba.
Vegyünk egy lábast és forraljuk fel benne a halalaplevet. A rákot vágjuk fel, és a
mustármaggal együtt adjuk hozzá a felforralt halalapléhez. Így főzzük tovább, akkor készült el, ha a
mustármagok már megpuhultak. Kevergetés közben adjuk hozzá a maradék
vajat, és a keményítőt is, hogy besűrűsödhessen a mártás. Fűszerezzük
sóval és
borssal.
A sült
lazacfilét a mártással, és rizzsel vagy
burgonyával tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>