Sült paprikás nyelvhalrolád receptHány személyre: 4 személyre
» 5 dkg piros húsú sült
paprika-püré
» 5 dkg puha
vaj» finom tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors,
» ízlés szerint
» 1 sütődeszka, vagy 2 vékony legalább 30 percig
vízben áztatva
» 4 kisfejű nyelvhalfilé, leöblítve és megszárítva
» zöldfűszeres-
paradicsomos vinaigrette
A sült
paprika-pürét, a
vajat turmixgépben összekeverjük, majd fűszerezzük. A grillen a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A szeleteket, bőrös felükkel felfelé lefektetjük, megkenjük a sült
paprikás-pürével, majd a szélesebb végénél kezdve spirál alakban feltekerjük. Az összeillesztett oldalával lefelé a deszkára helyezzük, és a vinaigrette felével meglocsoljuk. A deszkát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 45 percig sütjük. Villával közben ellenőrizzük. A maradék vinaigette-tel megcsepegtetve tálaljuk.
Zöldfűszeres-
paradicsomos vinaigrette:
45 dkg durvára vágott, friss vagy konzerv lukullusz
paradicsom, lecsöpögtetve
10 dkg
petrezselyem
5 dkg
koriander
5 dkg friss
menta
2 evőkanál friss
oregánó
5 dkg felaprított vörös
hagyma
3 gerezd
fokhagyma, meghámozva
fél kiskanál cayenne-
bors
1 kiskanál finom tengeri
só
1 kiskanál frissen őrölt fekete
bors
0,8 dl
olívaolaj
0,8 dl sherry
ecet
0,3 dl
víz
Turmixgépben simára keverjük, és kész is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>