» 2 vékony deszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 6 bőr nélküli aranymakréla, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » só és őrölt fekete bors, ízlés szerint » mangós-zöldcitromos salsa » meleg lisztes tortilla, a tálaláshoz » tejföl és aprított friss koriander, a díszítéshez
A grillsütőn a parázst leégetjük úgy, hogy csak az egyik fele melegítsen. A makrélát az olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és a deszkára fektetjük, majd rákanalazzuk a salsát. A deszkát a grillsütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 30-45 percig sütjük. Villával ellenőrizzük. Tálaláskor a salsás halat kis darabokra vágjuk, és a meleg tortillába tekerjük, tejföllel és korianderrel díszítjük.
Salsa:
2 gerezd fokhagyma, zúzva
5 dkg vöröshagyma, finomra aprítva
1 friss jalapeno paprika, szára és magjai eltávolítva, és finomra aprítva
3 dkg koriander, finomra aprítva
45 dkg friss, felaprított mangó
1 zöldcitrom leve, és még egy kevés só és bors, ízlés szerint
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom