» 10 dkg pirított, héjától megfosztott, durvára » darabolt pisztácia » 10 dkg puha vaj » 3 dkg finomra aprított petrezselyem » tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 90 dkg bőr nélküli nagy rombuszhal, leöblítve és » megszárítva » zöldcitromgerezdek, a díszítéshez
A pisztáciát, a vajat, a petrezselymet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Amíg a deszka ázik a grillen a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik fele melegítsen. A halat a deszkára fektetjük, megkenjük a pisztáciás vajjal, és a grill azon részére helyezzük, ahol nincs tűz. 30 percig sütjük, amíg elkezd rétegessé válni, villával ellenőrizzük. Zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom