» 1 kiskanál frissen reszelt citromhéj » olaj, a sütéshez » 45 dkg marénafilé, leöblítve, megszárítva és 10 » cm-es darabokra vágva » 10 dkg sima liszt » 2,2 dl sör » 2 nagy tojásfehérje » durva tengeri só
Az olajat akkora serpenyőbe öntjük, hogy 1 cm magasan álljon benne az olaj. A halat hideg vízben leöblítjük, megszárogatjuk. A lisztből, a reszelt citromhéjból, a sörből és a tojásfehérjéből tejszínsűrűségű tésztát keverünk. Amikor az olaj elég forró a halakat a tésztába mártjuk, ezután ropogósra sütjük. Amikor aranybarna, kiemeljük, lecsöpögtetjük és ízlés szerint sózzuk. Forrón kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom