» 45 dkg kész paradicsomsalsa » 2 evőkanál repceolaj » 1 nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve » 4 gerezd fokhagyma, finomra darabolva » 2 evőkanál felaprított, savanyított jalapeno » 2,2 dl víz » 10 dkg paprikával töltött zöld olívabogyó, felaprítva » 4 vörös sügér-, aranymakréla., tilápia- vagy » tengeri óriás laposhalfilé, leöblítve és megszárítva » durva szemű tengeri só és őrölt fekete bors » zöldcitromgerezdek, a daíszítéshez
Az olajat egy lábosban megforrósítjuk, és a hagymát 4-6 perc alatt aranyszínűre futtatjuk benne. A fokhagymát és a jalapenot beletesszük, és még 1 percig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomsalsát, a vizet leöntjük, és 6-8 percig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Az olívabogyót is beletesszük, és a halat a zöldségekre helyezzük, lefedjük, és addig főzzük, míg a hal opálos nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük, és zöldcitromgerezdekkel díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom