Halleves cap d'antibes módra receptHány személyre: 6-8 személyre
» 0,5 dl
olívaolaj» 6 gerezd zúzott
fokhagyma» 25 dkg finomra aprított vörös
hagyma» 20 dkg feldarabolt édes
köménygumó
» 45 dkg apró új
burgonya» 45 dkg konzerv
paradicsom, a levével együtt
» fél kiskanál szálas
sáfrány» 1 kiskanál reszelt vagy szárított
narancshéj
» 1 kiskanál szárított
kakukkfű» 45 dkg kicsi, szálkás hal(skorpióhal, vörös márna)
» fej nélkül, 7 cm-es darabokra vágva,leöblítve és megszárítva
» 45 dkg húsos hal(ördöghal, csendes-óceáni
tőkehal,
» tengeri óriás laposhal), megtisztítva, fej nélkül,
» 7 cm-es darabokra vágva,leöblítve,megszárítva
» 45 dkg kagyló,rák, kagyló, fésűkagyló és/vagy
» languszta
Az
olívaolajat nagy lábosban felforrósítjuk. A
fokhagymát, a
hagymát és az édes
köményt 5 perc alatt megfuttatjuk. A
burgonyát, a
paradicsomot, a
sáfrányt, a
narancshéjat, a kakukkfüvet, a csontos és húsos halat beletesszük. Vízzel felengedjük, hogy ellepje, majd felforraljuk ismét, lefedjük és 10 percig főzzük. A kagylókat, rákokat beletesszük és gyöngyözésig forraljuk, lefedjük és megint 10 percig főzzük. Tálaláskor a levest nagy tálba merjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>