» 25 dkg friss óriás borostyán csuka-,tonhal-, » lazac- vagy pisztrángfilé, bőr nélkül, » leöblítve és megszárogatva » 10 dkg frissen reszelt sárgarépa » 10 dkg frissen reszelt daikon vagy más sörretek » mizuna vagy rukkola, a díszítéshez » szójaszósz, savanyított gyömbérgyökér » és wasabi, a tálaláshoz » mártás: » 3 evőkanál szójaszósz » 1 evőkanál ízesítés nélküli rizsborecet » fél kiskanál cukor » fél kiskanál reszelt gyömbér » 4 apróra zúzott fokhagymagerezd » 1 kiskanál olaj » fél kiskanál csípőspaprika-krém
A halat becsomagoljuk, és egy-két órára a mélyhűtőbe tesszük. A mártás alapanyagait felforraljuk, majd lehűtjük, és mártogatósként kínáljuk.
A halat fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, majd 4 tányéron elrendezzük. A sárgarépát, a retket, valamint a mizunaleveleket rátesszük. Szójaszósszal, savanyított gyömbérrel és wasabival tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom