Serpenyőben megpirítom a kesudió felét, a másik felét pedig félre teszem. Amíg pirul a dió, az egyik
narancsot meghámozom úgy, hogy az összes hártyát leszedjem a gyümölcshúsról.
A megpirult a magokat, kiszedem és félre teszem. Ugyan abban a serpenyőben az előzőleg megtörölgetett, kissé meg
sózott, be
borsozott halfiléket kevés olajon megsütöm. 1-2 percig pirítom, majd tányéron tálalom. Szintén ugyan abban a serpenyőben, melyben megsütöttem a halat, 2 teáskanálnyi cukrot megkaramellizálok, aztán a kesudió pirítatlan felét beleteszem, és mikor már a mag megkaramellizálódott, hozzá adom a
narancsgerezdeket is. A másik
narancs egyik felének levét
rácsorgatom. Addig forralom, míg egy kicsit besűrűsödik a mártás.
Ha mindennel megvagyok, a már tányéron lévő halszeletekre kanalazom a mártást, és a félretett, pirított kesudiót apróra vágva díszítem az ételt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>