Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 252 kcal/1058 kj adagonként
A
pontyot mosás után dörzsöljük be fél teáskanálnyi
sóval, a
szójaszósszal és a
rizsborral. Tegyük félre fél órára pácolódni.
Közben egy wokba öntsük bele a kókuszolajat és hevítsük fel. 1-2 percig kevergessük benne a
fokhagymát, a csili
paprikát és a
gyömbért. Majd adjuk hozzá a szezámolajat, az
ecetet és a cukrot is. Kb 10 g kukorica
lisztet keverjünk össze a halalaplével, és ezt is adjuk hozzá a wokban lévő hozzávalókhoz. Ha már besűrűsödött fűszerezzük meg
sóval és
borssal.
Ha a hal eleget pácolódott vegyük elő, és a maradék kukorica
lisztet (90 g) és 1 deciliter vizet keverjünk össze. A
pontyot minkét oldalán srégen vagdossuk be, és mártsuk meg a lében. Vegyünk elő egy sütőedényt, és az olajat nagyon hevítsük fel benne, majd rakjuk bele a halat, és közepes hőmérsékleten 10 percig süssük. Sütés közben egyszer fordítsuk meg, hogy mindkét fele rendesen átsüljön. A sült
pontyot a mártással tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>