A
burgonyát meghámozzuk, és
sós
vízben, nem túl puhára főzzük, közben a halat alaposan megmossuk,és az alvadt vért eltávolítjuk róla.Megtisztítjuk a leveszöldséget, apróra vágom, majd 3 liter
sós vizet forralunk, és hozzáadjuk az
ecetet, és a zöldségeket. A forrásban lévő
vízben 18 percig főzzük a
pontyot úgy, hogy ne főljön szét a hal. Ameddig a
ponty elkészül, addig a
tejszínt, a 2 tk
ecetet, a
sót és a cukrot összekeverem. Ha ezzel megvagyunk akkor hozzáadunk a frissen reszelt
tormából 2 kanállal, majd öntsük egy tálba, és hozzáadjuk a maradék
tormát is. Felmelegítjük a
vajat, és a hallal, a
burgonyával és a
tormaszósszal együtt tálaljuk.
Ötlet: Ahhoz, hogy a
ponty kék legyen, főzés előtt meg kell locsolni mint két oldalát 1 csésze forrásban lévő
víz, és 1 csésze
ecet keverékével, ilyenkor a főző
vízhez, nem kell önteni
ecetet.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>