» 4 egész (30 dkg) pisztráng megtisztítva, leöblítve és » megszárítva » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori- vagy tölgy » friss fűszervaj: » 10 dkg vegyes zöldfűszer » 5 dkg finomra aprított korianderlevél » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » só, ízlés szerint » 20 dkg szobahőmérsékletű vaj » 1-1 dl tejföl és zsíros tejszín » egy kevés reszelt torma » salátalevelek, a díszítéshez
A fűszeres vaj hozzávalóit összekeverjük. A pisztrángot, mint egy könyv kinyitjuk és a fűszervajjal megkenjük.
A grillsütőn a tüzet parázsra égerjük úgy, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. Rádobjuk a faforgácsot, és a pisztrángot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A halfilét lehűtjük, salátaleveleken elhelyezzük. A tejfölt, a tejszínt és a tormakrémet összekeverjük, és a halra pötyögtetjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom