» 4 egész (30 dkg) pisztráng megtisztítva, leöblítve és » megszárítva » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori-tölgy- vagy » pekánfa » salátalevél és párolt újborgonya » citromos-kapros vinaigrette: » 10 dkg petrezselyem » 5 dkg felaprított, friss kapor » 5 dkg felaprított vöröshagyma » 3 gerezd fokhagyma, zúzva » fél kiskanál cayenne-bors » fél kiskanál finom tengeri só » fél kiskanál őrölt fekete bors » 0,8 dl olívaolaj » 0,8 dl friss citromlé » 0,3 dl víz » Fűszer vaj: » 10 dkg vegyes zöldfűszer, 5 dkg aprított korianderlevél » 1 gerezd fokhagyma, zúzva, só ízlés szerint » 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
A fűszeres vaj hozzávalóit összekeverjük. A pisztrángot, mint egy könyv kinyitjuk és a fűszervajjal megkenjük.
A grillsütőn a tüzet parázsra égerjük úgy, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. Rádobjuk a faforgácsot, és a pisztrángot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A vinaigrette-hez a hozzávalókat turmixgépben összekeverjük.
Egy tányérra halmozzuk a salátaleveleket, a burgonyát, rátesszük a pisztrángot és a vinaigrette-vel meglocsoljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom