Levélbe csomagolt, sült pisztráng receptHány személyre: 4 személyre
» 4 egész(kb. 30 dkg)
pisztráng, megtisztítva,
» leöblítve és megszárítva
» 4 evőkanál
olívaolaj, és még a kenéshez
» 16
citromszelet, 3 mm vékonyra vágva
» finom tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors,
» ízlés szerint
» 16
káposzta-vagy római
saláta-levelet
» 4 levél
A kertben vagy grillen tüzet gyújtunk. A
pisztrángokat a bőrös oldalukkal lefelé egymás mellé fektetjük, a hasukba egy-egy evőkanál olajat, 4 szelet
citromot és 2
rozmaringot teszünk. Olívaolajjal megkenjük, fűszerezzük. A
káposzta- vagy római
saláta levelet 1 percre, amíg megpuhul, forró
vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük és megszárítjuk. A halakat 4 levélbe csomagoljuk, és fogvájóval rögzítjük. A halat kiolajozott grillkosárba tesszük, a tűzre rakjuk. A kosárban egyik felét 5 percig sütjük, majd megfordítjuk a kosarat és a másik oldalát is megsütjük. A kosarat addig tartjuk a tűz fölött, amíg a hal átsül. Villával ellenőrizzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>