A halat alaposan megtisztítjuk, leszedjük a bőrét, kiszálkázzuk és kifilézzük. A
pontymaradékot felöntjük 3 liter
vízzel, főzni kezdjük,
sóval és a felvágott
hagymával ízesítjük. Kissé lefedve egy óráig takarékon hagyjuk.
Az árpagyöngyöt 4 dl
sós
vízben fél óráig főzzük, majd egy negyed óráig puhulni hagyjuk.
Ledaráljuk a
pontyfilét és hozzáadjuk az árpagyöngyöt, zsemlemorzsát és a
tojást. Összedolgozzuk és közben tegyük még bele a
hagymát,
fokhagymát, piros
paprikát,
majoránnát,
sót és
borsot.
Átszűrjük a hallevet és újra felrakjuk főzni. Ekkor beletesszük a halgombócokat, takarékon hagyjuk körülbelül 10 percig. Utólag még
sót, csípős
paprikakrémet adunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>