Bouillabaisse recept

Hány személyre: 4

» 1 kg vegyes konyhakész halfilé (Földközi-tengeri: morgóhal, kakashal, ördöghal, sügér)
» 1 csokor petrezselyemzöldje
» 1 vöröshagyma
» 4 burgonya
» 5 gerezd fokhagyma
» 4 paradicsom
» 1 szárított csilipaprika
» 4 babérlevél
» ½ édesköménygumó
» 500 ml fehérbor
» 4 evőkanál olívaolaj
» 30 ml extra szűz olívaolaj
» fűszernövények (provence-i)
» 4 tasak sáfrány
» 8 szelet bagett
» 1 szelet fehér kenyér (héj nélkül)
»
» őrölt fekete bors
Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 482 kcal/2025 kj adagonként

A paradicsomot mosás után vágjuk kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd azt is kockázzuk fel. A burgonyát mosás, és hámozás után szeleteljük fel vékony szeletekre. A petrezselymet mosás után aprózzuk fel. Az édesköményt pedig mosás után szeleteljük fel. A halfilét porciózzuk ki. A fokhagymát pucoljuk meg, és rakjuk félre.
Egy lábasba öntsünk olajat, és hevítsük fel. Ebben kicsit kevergessük a vöröshagymát, majd rövid időn belül adjuk hozzá a zöldségeket (paradicsom, burgonya, vöröshagyma). Ezzel együtt is kevergessük rövid ideig. Majd fűszerezzük be a provence-i fűszerekkel, val, petrezselyemmel, borssal, babérlevéllel és sáfránnyal. A fokhagymából pedig 4 gerezdet belenyomhatunk a keverékeb, és pároljuk tovább 10 percig legalább.
Egy másik lábasban fél liter vizet a fehérborral együtt forraljunk fel. Közben a zöldségekhez adjuk hozzá a halat, és együtt néha megkeverve 3-4 percig főzzük. Ehhez öntsük hozzá a már felforrt víz bor keveréket. Ekkor levehetjük a lángról, és hagyjuk legalább negyed órán át állni.
Az utol fokhagyma-gerezdet is zuzzuk össze, és keverjük össze a csilivel. A kenyeret áztassuk be kevés vízbe, majd nyomkodjuk ki belőle. Végül adjuk hozzá a csili-fokhagyma keverékhez és keverjük simára (turmixgépet is használhatunk). Keverés (turmixolás) közben csepegtessünk hozzá kis olajat.
A bagetteket vágjuk félbe, és kenjük meg a krémmel. Majd mindegyik tányérba tegyünk bagettet, és erre merjük rá a levest.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Pezsgős káposzta
A káposztát vágjuk metéltre, és sózzuk meg. Az almát hámozzuk meg, csumázzuk ki, és vágju...
Dál - India
A babot előző éjszaka bőséges vízbe áztassuk be és szűrjük le. Ezután ismét öntsük fel...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat