Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 482 kcal/2025 kj adagonként
A
paradicsomot mosás után vágjuk kockákra. A vörös
hagymát pucoljuk meg, majd azt is kockázzuk fel. A
burgonyát mosás, és hámozás után szeleteljük fel vékony szeletekre. A petrezselymet mosás után aprózzuk fel. Az édes
köményt pedig mosás után szeleteljük fel. A halfilét porciózzuk ki. A
fokhagymát pucoljuk meg, és rakjuk félre.
Egy lábasba öntsünk olajat, és hevítsük fel. Ebben kicsit kevergessük a vörös
hagymát, majd rövid időn belül adjuk hozzá a zöldségeket (
paradicsom,
burgonya, vörös
hagyma). Ezzel együtt is kevergessük rövid ideig. Majd fűszerezzük be a provence-i fűszerekkel,
sóval,
petrezselyemmel,
borssal,
babérlevéllel és sáfránnyal. A
fokhagymából pedig 4 gerezdet belenyomhatunk a keverékeb, és pároljuk tovább 10 percig legalább.
Egy másik lábasban fél liter vizet a
fehérborral együtt forraljunk fel. Közben a zöldségekhez adjuk hozzá a halat, és együtt néha megkeverve 3-4 percig főzzük. Ehhez öntsük hozzá a már felforrt
víz bor keveréket. Ekkor levehetjük a lángról, és hagyjuk legalább negyed órán át állni.
Az utol
só fokhagyma-gerezdet is zuzzuk össze, és keverjük össze a csilivel. A kenyeret áztassuk be kevés
vízbe, majd nyomkodjuk ki belőle. Végül adjuk hozzá a csili-
fokhagyma keverékhez és keverjük simára (turmixgépet is használhatunk). Keverés (turmixolás) közben csepegtessünk hozzá kis olajat.
A
bagetteket vágjuk félbe, és kenjük meg a krémmel. Majd mindegyik tányérba tegyünk
bagettet, és erre merjük rá a levest.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>