Paprikás halleves receptHány személyre: 4
» 1 kg vegyes, konyhakész folyami hal
» 500 g
burgonya» 2 zöld
paprika» 4 vörös
hagyma» 4
paradicsom (lehet nagyobb)
» 2 evőkanál őrölt, édesnemes piros
paprika» 2 evőkanál olaj
» 125 ml hal- vagy zöldségalaplé
» 1-2 szál metélő
hagyma» 2 szelet fehér kenyér
»
só» őrölt fekete
bors
Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 225 kcal/930 kj adagonként
A
paradicsomokat egy helyen vágjuk be egy kicsit, majd forrázuk le őket. A bevágásnál kezdjük meg, és húzzuk le a héjukat, majd daraboljuk fel őket. A vörös
hagymákat pucoljuk meg, majd aprózzuk fel. A
burgonyát mosás, és hámozás után kockázzuk fel. A halak bőrét távolítsuk el, majd vágjuk le a fejüket, és filézzük ki, de a halfejeket ne dobjuk el. A kész halfiléket pedig daraboljuk hasonló darabokra, mint a
paradicsomot.
A lábasban forrósítsuk fel az étolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott
burgonyát, és a vörös
hagymát is. Ezt így főzhetjük lassan kb 10 percig. A 10 perc leteltével adjuk hozzá a
paradicsomot, hintsünk rá kevéske piros
paprikát, és öntsük rá a halalaplevet (zöldségalaplevet). Ezt így keverjük össze, majd fűszerezzük
sóval és
borssal. Ezután forraljuk fel, majd utána negyed órán át főzzük lefedve.
A zöld
paprikából távolítsuk el a magokat, és csíkozzuk fel az egészet. Majd tegyük bele a levesbe a haldarabokkal együtt, majd hagyjuk addig főni, míg a haldarabok meg nem puhulnak.
A 4 tányérba rakjunk fél-fél szelet fehér kenyeret, majd erre merjünk rá levest, és díszíthetjük a a metélő
hagymával.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>