Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 486 kcal/2039 kj adagonként
Először is a sütőt melegítsük elő 180 fokra, légkeverés esetén 160 fok is elegendő. A halat mossuk meg alaposan,
sóval-
borssal fűszerezzük, és csepegtessünk rá némi
citromlevet, majd tegyük félre. A
paradicsomokat alaposan mossuk meg, majd felezzük el, és szeleteljük fel cikkekre. A szár
zellereket tisztítás után daraboljuk fel. 30 grammnyi fűszert keverjünk el a zöldségekkel. Ezt a keveréket tölthetjük bele a halba. A hasüreg rögzítésére használjunk fogpiszkálókat. Egy alufólialapot kenjünk meg körül belül 20 g
vajjal, majd erre fektessük rá a halat. A halat locsoljuk meg a whiskey-vel, osszuk el rajta a maradék
vajat és szórjuk meg a maradék fűszerrel.
A halat gondosan csomagoljuk be a fóliába, majd 20 percen át pároljuk a halat az előmelegített sütőben. Ha elkészült, tálalhatjuk. Köretként
rizs illik hozzá.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>