Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 278 kcal/1165 kj adagonként
A cukrot és a
sót keverjük össze. A kaprot mossuk meg és aprózzuk fel. Vegyünk egy nagy lapostányért, és terítsük be a kapott
kapor felével. Erre az ágyra fektessük rá a
lazacot úgy, hogy a bőre lefelé legyen. A korábban elkészített
cukor-
só keverék felével kenjük be a
lazacfilét. Erre szórhatunk egy kevéske
mustármagot, morzsolt
borsot és szegfű
borsot. A
lazacfilé másik felét ugyanilyen módon készítsük el, és ha végeztünk illesszük össze a két félt úgy, hogy a bőrös fele ezúttal felénk nézzen. A kapott pácolt
lazacot ezután takarjuk le fóliával, és 3 napra rakjuk hűtőbe. Időközben többször is fordítsuk meg, hogy a pác jobban kifejthesse ízeit. 3 nap után vegyük ki a hűtőből, és vegyük le a
lazac bőrét, valamint távolítsuk el a fűszermagokat. A
lazacfilét felszeletelve fogyaszthatjuk. Kitűnő partnere lehet a szárított, teljes kiőrlésű kenyér.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>