» 70-90 dkg szálka és bőr nélküli lazacfilé » 1 üveges pikáns olasz öntet » 10 dkg cajun tenger gyümölcsei fűszer » vagy tetszés szerinti más fűszerkeverék » maréknyi száraz faforgács, pl. almafa » 10 dkg puha vaj » 1 evőkanál finomra aprított kapor » 1 kiskanál reszelt citromhéj » szezámmagos keksz, vagy francia rozskenyér
A lazacot egy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba tesszük, és az olasz öntetet belecsorgatjuk. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük pácolódni. Majd a halat kiemeljük, lecsöpögtetjük és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. a faforgácsot rádobjuk, és a lazacot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor meglátjuk az első füstöt, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
10 dkg füstölt lazacot, a puha vajat, a kaprot és a citromhéjat turmixgépben simára keverjük. A pástétomot apóra vágott kaporral díszítve, a keksszel vagy a rozskenyérrel tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom