sózzuk be és kevés
citrom levével öntsük meg a filéket. Tisztítsuk meg a
spárgát, vágjuk le a fás végét. Fogjunk egy lábost engedjünk bele
vízet, amjd adjunk hozzá
sót, cukrot és egy kevés
citrom levét, majd ebben főzzük puhára a
spárgát. A
hagymát vágjuk fel apróra, majd a róka
gombát mossuk meg és alaposan csepegtessük le. A
gombát egy kevés olvasztott
vajon pirítsuk meg, majd ehhez adjuk hozzá az összeaprított vörös
hagymát és az előzetesen összezúzott 2 gerezd
fokhagymát. Az egészet pirítsuk üvegesre, amjd adjuk hozzá a
tejszínt, a
fehérborból fél decit és a szárnyas alaplevet, majd
sóval,
borssal ízesítsük és forraljuk készre.A be
sózott halfilét rostlapon, kevés olívaoljaon süssük meg és a maradék borral öntsük nyakon. A kaprot vágjuk fel apróra és tegyük a róka
gombamártásba tálalás előtt. Tálaláskor a
spárgát a mártást és halfilét ízlésesen helyezzük el a tányéron, köretként
sós
burgonyát kínálhatunk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>