Elkészítési idő: kb fél óra
Energiatartalom: 215 kcal/900 kj adagonként
Először mossuk meg a
citromot, majd héjának körül belül a felét reszeljük le. Ezután facsarjuk ki a
citromot, és a levét csorgassuk rá a nyelvhalfilékre. A filéket
sóval ízesítsük tovább, majd tegyük félre, mert egyelőre nem lesz szükség rájuk.
Az
eperből tegyünk félre 4-5 darabot, mérettől függően, a többit pedig kockázzuk fel. A
szalonnát kockázzuk fel mind. Majd a keményítőt keverjük ki egy kis bor hozzáadásával, hogy sima legyen. Az alapléhez adjuk hozzá az
eperkockákat, a zöld
borsot, a
citromhéjat és a megmaradt bort, majd ezt keverjük össze, és kb 5 percig főzzük. Hozzáadva a kikevert keményítőt össze tudjuk sűríteni, kis
sóval ízesítsük, majd ezt is félretehetjük.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel
vajat, majd süssük ki benne a
szalonnakockákat. Miután elkészültek a pörcök vegyük ki az olajból, hogy lecsepegjenek. A nyelvhalfiléket forgassuk meg
lisztben, majd a maradék olajban süssük meg őket, minden oldalt alaposan kb 4 percen át.
A sült nyelvhalfiléket tálalhatjuk tányéron a pörccel, és a mártással. Díszítéshez használjuk a félrerakott epreket,
citromfüvet és zöld
borsot.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>