Készítsd elő a halat úgy, hogy a fejét és a farkát hagyd rajta. Átlósan irdald be a felületét, szórd be
sóval,
borssal, és önts rá egy kicsi
citromlevet. 20 percig hagyd pihenni. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olaj felét, majd 3 percig párold a vörös
hagymát,
fokhagymát, és a
zellert. Tedd bele a
paradicsomot, bort, az oreganót, majd
sózd,
borsozd. Majd még két percig párold. Egy olajjal kikent tepsire kend a masszát, a halat tedd rá. A maradék olajjal locsold meg a halat. 180°C- on előmelegített sütőben a hal nagyságától függően 30- 40 percig süsd. Közben néha locsold meg a halat a levével. Helyezd tálaló edényre a halat, kanalazd mellé a mártást, és zöldségkörettel vagy
salátával tálalhatod.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>