Elkészítési idő: kb 25 perc
Energiatartalom: 455 kcal/1911 kj adagonként
A
lazacfilét kockázzuk fel falatnyi kockákra. A tintahalat is mossuk meg és daraboljuk fel szintén falatnyi darabokra. A garnélákat mosás után zsigereljük ki, ha esetleg már nem lenne kizsigerelve. A tengergyümölcsei kockákat váltakozva húzzuk fel a nyársakra. A teli nyársakat forgassuk be
lisztbe.
A bort és a
szójaszószt öntsük bele egy lábasba és hámozás után reszeljük bele a
gyömbért. Jó alaposan keverjük össze a hozzávalókat, és forraljuk fel.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítsunk fel, ebben a nyársak minden oldalról alaposan süssük meg, ami közepes lángon kb 5 percig tart. Ezután ráönthetjük a mártást, és várjuk meg míg kellemesen karamellszerűen megbarnul. A kész nyársakat a mártással, és a
citrom szeleteivel díszítve tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>