Elkészítési idő: kb 45 perc és 1 óra sütés
Energiatartalom: 733 kcal/3076 kj adagonként
A
spárgát mossuk meg alaposan, és hámozzuk meg. A keményebb, faszerű végét levághatjuk róla. A
spárga többi részét aprózzuk fel, és tegyük oda főni
sós
vízben negyed órára. Közben melegítsük elő a sütőt 175 fokra, légkeverés esetén 155 fok is elegendő. A
lazacfilét kockázzuk fel. A fogashal filéjét zúzzuk össze, ehhez a legjobb eszköz a robotgép. A filémasszához adjuk hozzá a
tejszínt és a
tojást, majd jó alaposan keverjük össze. A keveréket ízesítsük
sóval és
borssal. A keverékhez hozzáadhatjuk a felaprózott turbolyát,
spárgát és a
lazackockákat.
Egy hosszú sütőformát (pl: őzgerinc)
vajjal vagy olajjal kenjük ki, és öntsünk bele a fogasból készült masszát, késsel simítsuk el a te
tejét, és alufóliával alaposan fedjük be. Hideg vizes fürdőbe állítva körül belül 1 órán át süssük az előmelegített sütőben. A
vízre azért van szükség, hogy folyamatosan gőz alatt tartsa a sülő halfilé keveréket, máskülönben nagyon kemény lesz. A sütőből kivéve várjuk meg míg a fogasfilé kihűl, hogy jól összeálljon. Miután kihűlt szeleteljük fel, ne túl vékonyan.
A
citromlevet, a
majonézt, a
tejfölt és a kaprot keverjük össze, ezekből áll össze a mártás, amit a kész fogasfilé szeletekhez tálalhatunk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>