Elkészítési idő: kb negyed óra
Energiatartalom: 230 kcal/960 kj adagonként
Vegyük a nyelvhalfiléket, és a bőrös felüket ferdén vagdossuk be. Sóval és
borssal fűszerezhetjük meg, majd tekerjük össze őket úgy, hogy a bőrös fél legyen belül. Ezután a négy filét tegyük egy tűzálló tálba. A
narancsról és a
citromról reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki a két gyümölcsöt. A levüket keverjük össze a héjuk reszelékével. Adjunk hozzá néhány szem mazsolát, és egy kis
borsot. Az így kapott pácot ráönthetjük a filék tekercseire. A zöld
hagymár alaposan mossuk meg és ferdén szeleteljük fel. A szeleteket rakjuk rá a filékre, és öntsünk rá egy kis
olívaolajat. Az így bepácolt filéket takarjuk le fóliával, és rakjuk a hűtőbe, hogy egy éjszakát pácolódjanak. Másnap előmelegített sütőben 250 fokon (légkeverés esetén 230 fokon) 20 percig süssük. Vadrizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>