Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 575 kcal/2410 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverés esetén elég 180 fok is. A
csukáról távolítsuk el a pikkelyeket és bontsuk fel a halat. A hátgerinc mindkét oldalán körül belül 2-3 centiméterenként vágjuk be a halat. A
szalonnát vágjuk fel kicsi hosszú darabokra, és ezzel tűzdeljük meg a halat. A halat ez után
sóval és
borssal fűszerezzük, majd egy serpenyőben olvasszunk fel
vajat, és ebben a
vajban 25-30 percen át pároljuk a tűzdelt
csukát. Miközben párolódik többször csorgassuk rá a
vajat. Ha elkészült, akkor a serpenyő teljes tart
almát tegyük bele tűzálló tálba, és osszuk el benne a
tejfölt. A tálat fedjük be alufóliával, és 10 percig süssük a sütőben.
Ha elkészült a
csukát vegyük ki a tálból, és ügyeljünk rá, hogy meleg legyen. A tál tart
almából lesz a mártás. A tálba öntsük bele az
ecetet és a
citromlevet, majd tetszés szerint
sózzuk és
borsozzuk. A kaprot alaposan mossuk át, és aprózzuk fel, majd keverjük bele a mártásba. A
csukát ez után osszuk el 4 adagra, és mártással tálalhatjuk. Köretként szolgáljunk fel hozzá
burgonyát és
salátát.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>