A
paprikákat kimagozzuk, felszeleteljük, majd bőrös felükkel lefelé tepsibe tesszük. A kölest egy serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, egy másik serpenyőben pedig a
hagymát kezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kölest, a petrezselymet, a szószt,
sózzuk,
borsozzuk, majd felöntjük 4,5 deci
vízzel és forrás után 5 percig főzzük. Ekkor lefedjük és alacsonyabb fokozaton további fél órát pároljuk. Közben hozzáadjuk a sütőtökmagot és a
bazsalikomot is, majd az egészet a
paprikaszeletekbe rakjuk. A
paprikákat elfelezzük, eloszlatjuk a
paprikákon, majd meglocsoljuk az olajjal, és másfél óra alatt készre sütjük. Végül kecske
sajttal és
bazsalikomlevéllel,
olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>