Gazdag burgonyaleves brokkolival receptHány személyre: 4- 6 adag
» 500 g
brokkoli» étolajspray
» 2 fej
hagyma, finomra vágva
» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 2 teáskanál őrölt római
kömény» 1 teáskanál őrölt
koriander» 750 g
burgonya, kockákra vágva
» 2 kisebb csirkehúsleves- kocka
» 375 ml
zsírszegény
tej» 3 ek finomra vágott friss
koriander
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes előkészítési idő: 30 perc
A
brokkolit kis darabokra vágjuk fel. Egy nagyobb nyeles serpenyő alját fújjuk be étolajjal, majd közepes lángon melegítve adjuk hozzá a
hagymát, és a
fokhagymát. Öntsünk hozzá egy evőkanál vizet, hogy ne ragadjon. Lefedve alacsony hőmérsékleten, időnként megkeverve, 5 percig főzzük, illetve amíg a
hagyma megpuhul, és világos aranysárgává válik. Fűszerezzük az őrölt köménnyel, a koriandrrel, majd főzzük még 2 percig.
Adjuk hozzá a
burgonyát, a
brokkolit, jól keverjük össze, és tegyük bele a húsleveskockákat, és öntsük fel egy liter
vízzel. Lassan forraljuk fel, majd fedjük le, alacsony lángon 20 percig főzzük, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak. Majd hagyjuk kihűlni.
A levest adagonként turmixoljuk simára. Tegyük vissza az edénybe, majd keverjük hozzá a
tejet. Melegítsük fel újra, de arra vigyázzunk, hogy ne forrjon. Keverjük hozzá a
koriandert, gazdagon fűszerezzük frissen őrölt
borssal,
sóval.
Tápérték adagonként (6 személyre): 10 g fehérje, 0.5 g
zsír
20 g szénhidrát
6 g élelmi rost
2 mg koleszterin
580 kJ (140 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>