Dobva- rázva sült rizstészta marhahússal receptHány személyre: 4- 6 adag
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 2 teáskanál finomra vágott friss
gyömbér» 1 evőkanál osztrigaszósz
» 2 teáskanál
szójaszósz
» 500 g marhahús, csíkokra vágva
» 60 ml olaj
» 1 kg friss
rizstészta, 2 cm- es csíkokra vágva
» 100 g friss kínai metélő
hagyma, felaprítva
» két és fél evőkanál osztrigaszósz, külön
» 3 teáskanál
szójaszósz, külön
» 1 teáskanál
cukor
Előkészítési idő:10 perc+30 perc pácolás
Teljes elkészítési idő:15 perc
1 Keverjük össze a
fokhagymát, a
gyömbért, az osztrigaszószt, és forgassuk jól át benne a marhahúst, hogy a pác jól bevonja. Takarjuk le és tegyük hűtőbe 30 percre.
2 Egy vokot hevítsünk fel,majd tegyünk bele 1 evőkanál olajat, forgassuk körbe,hogy az oldala is olajos legyen. Két részletben süssük a marhahúsokat, 5 percig, illetve amíg át nem sül.Tegyük félre a húst.Öntsük a vokba a megmaradt olajat és süssük kevergetve 3- 5 percig a
rizstésztát, illetve amíg megpuhul.
3 Adjuk hozzá a kínai metélő
hagymát és addig süssük, keverve amíg épen csak megfonnyad.A külön adag osztriga- és
szójaszószt, és a cukrot keverjük hozzá. Végül tegyük vissza a húst a vokba, jól rázzuk össze, és ha átforrósodott tálalhatjuk is.
Tápértékek adagonként (6 személyre):
33 g fehérje, 13 g
zsír
40 g szénhidrát, 1,5 g élelmi rost
50 mg koleszterin, 1295 kJ (310 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>