Előkészítési idő: 10 perc
Teljes elkészítési idő: 25 perc
Az olajat forrósítsuk fel, és a
fokhagymát és
hagymát adjuk hozzá. Fedjük le és 3 percet süssük közepes hőfokon, vagy amíg a
hagyma megpuhul. A
paradicsomkonzervet a levével együtt, valamint a vörösbort öntsük bele. 10 percig főzzük lassú tűzön.
A báránybordákról távolítsuk el a zsiradékot, majd
sóval és frissen őrölt fekete
borssal fűszerezzük. 3 percig, vagy amíg át nem sül grillezzük mindkét oldalát. Takarjuk be és tartsuk melegen.
A
parajt és a pestót keverjük a
paradicsomszószhoz és 1 percig főzzük. A szósz locsoljuk a kotlettekre. Tálaljuk főtt bébi
burgonyával.
Tápértékek adagonként:
20 g fehérje, 15 g
zsír
5,5 g szénhidrát, 3 g élelmi rost
48mg koleszterin, 956 kJ (230kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>