Zöldbabos sertés receptHány személyre: 4 adag
» olaj a sütéshez
» 400 g sertésfilé, vastag szeletekre vágva
» 2 fej
hagyma, vékony szeletekre vágva
» 150g zöldbab, átlósan felszeletelve
» 3 gerezd
fokhagyma, finomra aprítva
» 1 evőkanál finomra vágott friss
gyömbér» 1 piros kaliforniai
paprika vékony szeletekre vágva
» 6 új
hagyma átlósan szeletelve
» 2 evőkanál édes csiliszósz
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 20 perc
A vokot nagyon forróra hevítsük fel, 2 evőkanál olajat adjunk hozzá és forgassuk körbe, hogy az oldalát bevonja. Magas hőfokon 3-4 percig keverve süssük a sertést 2 részletbe (ill, amíg épphogy megsül). Szükség szerint pótoljuk az olajat. Vegyük ki a vokból a sertésfiléket.
1 evőkanál olajat közepes hőmérsékleten forrósítsunk fel és a felszeletelt
hagymát adjuk hozzá. 3-4 percig dinszteljük, vagy amíg a
hagyma kissé megpuhul. Az átlósan felszeletelt zöldbabot is keverjük hozzá és 2-3 percig főzzük. A kaliforniai
paprikát, a
gyömbért, a
fokhagymát és az új
hagymát is adjuk hozzá és jól rázzuk össze. Emeljük a hőmérsékletet és 3-4 percig főzzük.
A húst rakjuk vissza a vokba és az édes csiliszószt keverjük hozzá. Forgassuk alaposan össze. Vegyük le a tűzről és fűszerezzük ízlés szerint. Tálaljuk azonnal.
Tápértékek adagonként:
25g fehérje, 12 g
zsír
8g szénhidrát, 4g élelmi rost,
50mg koleszterin, 1005kJ (240kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>