Csilis csirke dobva- rázva receptHány személyre: 6 adag
» 375g Hokkien tészta
» 4 csirkecombfilé, apró darabokra vágva
» 1-2 evőkanál édes csiliszósz
» 2 teáskanál halszósz
» 1 evőkanál olaj
» 100g édes bébikukorica hoszsában félbevágva
» 150g hüvelyes
cukorbor
só, a hüvely végei levágva
» 1 evőkanál
lime-lé
Előkészítési idő:10perc
Teljes elkészítési idő:10perc
Egy nagy tálba tegyük a tésztát, forrásban lévő
vízzel öntsük fel, hogy ellepje és villával óvatosan tördeljük szét. 5 percig hagyjuk a forró
vízben, majd szűrjük le.
Egy tálban a halszószt, a csirkehúst és az édes csiliszószt keverjük össze.
Egy vokot vagy serpenyőt forrósítsunk fel magas hőfokon, majd az olajat öntsük bele. Forgassuk körbe, hogy az edény oldalát mindenhol bevonja. A csirkedarabokat adjuk hozzá és 3-5 percig keverve süssük vagy amíg át nem sülnek. A kukoricát és a bor
sót keverjük hozzá,majd további 2 percig süssük keverve. A
lime- lét és a tésztát hozzáadva már szervírozhatjuk is.
Megjegyzés:
A csirkecombfilé 3
csirkemellfilével is helyettesíthető.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 6,5g
zsír
50g szénhidrát, 4g élelmi rost
53mg koleszterin, 1593kJ (380kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>