Előkészítési idő: 15 perc+2 óra behűtés
Teljes elkészítési idő:20 perc
1, A zsiradékot távolítsuk el a csirkecombfilékről, majd vágjuk őket félbe. Egy lapos, nem fémből készült edénybe helyezzük őket.
2, Egy tálban verjük fel kézzel a
lime-lét, az édes csiliszószt és a kecap manist, hogy jól elegyedjenek.
3, Öntsük a csirkére a pácot, majd lefedve 2 órára tegyük a hűtőbe.
4, 200°C-on (gázsütő esetén 6-os fokozat) előremelegített sütőben 20 percig grillezzük vagy süssük, illetve amíg a csirke megpuhul és teljesen átsült, valamint a pác karamellizálódott.
Megjegyzés:
A kecap manis egy sűrű indonéz szósz, amely hasonlít a
szójaszószhoz, csak kicsit édesebb és általában
fokhagymával és csillagánizzsal ízesített. Hűvös száraz helyen tartsuk, felbontás után pedig hűtőszekrényben. Ha nem szerezhető be, helyette használhatunk egy kevés világosbarna
cukorral édesített
szójaszószt.
Tápértékek adagonként:
35g fehérje, 4,5g
zsír
4g szénhidrát, 1g élelmi rost
85mg koleszterin, 880kJ (210 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>