Sült tofu Hokkien tésztával receptHány személyre: 4 adag
» 100 g bő olajban sült tofukockák
» 2 evőkanál olaj
» 1 fej
hagyma, felszeletelve
» 1 piros kaliforniai
paprika, négyzetekre vágva
» 3 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 2 teáskanál finomra reszelt friss
gyömbér» 500 g vékony Hokkien tészta, óvatosan szétválasztva
» 120 g friss
ananász, kisebb darabokban
» 60 ml
ananászlé
» 60 ml hoisin szósz
» 15 g durvára vágott friss
koriander
Előkészítési idő:10 perc
Teljes elkészítési idő:5 perc
1 A tofuszivacsocskákat vágjuk fel három szeletre, majd a harmadokat két vagy három részre.
2 A vokot nagyon forróra hevítsük, öntsük bele az olajat, tegyük bele a
hagymát, a kaliforniai
paprikát, és süssük 1- 2 percig, illetve amíg puhulni kezdenek. A
fokhagyma és a
gyömbér hozzáadása után még további 1 perc sütés, kevergetve,majd a tofut is tegyük bele,még 2 percig süssük.
3 Adjuk hozzá az
ananászokat, a tésztát és addig rázzuk, amíg jól összekeverednek a hozzávalók, és átforrósodnak. Végül az
ananászlét, a hoisin szószt, a durvára vágott
koriandert és jól rázzuk össze. Máris tálalhatjuk.
Tápértékek adagonként:
10 g fehérje, 15 g
zsír
65 g szénhidrát, 3,5 g élelmi rost
0 mg koleszterin, 1830 kJ (435 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>