Gőzölt tenger gyümölcsei tekercsek receptHány személyre: 4- 6 adag
» A
szója- és a
gyömbérszószhoz:
» 60 ml világosabb
szójaszósz
» 2 teáskanál finomra vágott friss
gyömbér» 2 gerezd
fokhagyma finomra vágva
» 1 teáskanál
cukor» 6 kínai
brokkolilevél, vékony csíkokra vágva
» 4 friss
rizstésztalap
» 24 nyers gernélarák megtisztítva
» 3 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 3 teáskanál apróra vágott friss
gyömbér» 5 új
hagyma, vékonyra vágva
Előkészítési idő: 40 perc
Teljes elkészítési idő: 20 perc
A
szója és
gyömbérszószhoz a hozzávalókat jól keverjük össze, majd tegyük félre.
A kínai
brokkolileveleket gőzöljük meg annyira, hogy épp csak megfonnyadjanak.
Egy
rizstésztalapot óvatosan terítsünk ki, majd vágjuk félbe. Helyezzünk 3 garnélát, egy kevés
fokhagymát és
gyömbért mindegyik félbevágott tekercsre a vágott széléhez közelebb, de nem egészen a peremhez. Egy kevés új
hagymát tegyünk a te
tejére és kínai
brokkolit is. A tészta mindkét oldalát hajtsuk be a közepe felé, majd tekerjük fel úgy ahogy a tavaszi tekercset szokás. Egy kissé benedvesített konyharuhával takarjuk be a tekercseket, amíg a többi tekercsen dolgozunk.
Egy bambusz párolótálba fektessük bele a tekercseket, amelyet előzőleg kibéleltünk sütőpapírral. Forrásban lévő
víz fölé helyezzük a bambusz párolótálat, és 7- 10 percig gőzöljük, illetve amíg a garnélák meg nem főnek. A kész tekercseket vegyük ki, takarjuk be fóliával, és tartsuk melegen, amíg a többi tekercs gőzölődik.
szója- és
gyömbérszósszal tálaljuk.
Tápérték adagonként (6 személyre): 20 g fehérje, 1 g
zsír
6 g szénhidrát
3 g élelmi rost
115 mg koleszterin, 450 kJ (105 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>