A halat
vajon megpároljuk, rászórjuk a kaprot, és meg
sózzuk. A besamelhez hozzáadjuk a
tejszínt, a 3
tojássárgáját, a
citromlevet és a
köményt, majd a halra öntjük. A 3
tojásfehérjét felverjük, és a halhoz keverjük.
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, elfelezzük, majd 2 hal formát vágunk ki belőle. Felverjük a
tojássárgáját, és bekenjük vele a tésztát. Egy tűzálló tálat
vajjal kikenünk, majd beletesszük a tésztát, rátesszük a halas masszát, és beborítjuk a másik hal alakú tésztával. A széleket lenyomjuk, a megmaradt tésztát pikkelyszerűen a te
tejére tesszük, majd rákenjük a maradék
tojássárgáját. 35 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>