Karamellizáljuk a cukrot, vegyük le a tűzről és keverjük bele a
tejet. Vágjuk fel a vaníliát, adjuk hozzá és főzzük 15 percig.
tojásfehérjét
cukorral és
citromlével keményre verjük. Mártsunk egy kis kanalat a karamellás
tejbe, majd formázzunk kis halmokat a
tojásfehérjéből, és tegyük őket a karamellás
tejbe. Fedjük le és tegyük a sütőbe.
Vegyük ki a halmokat a
tejből és tegyük a hűtőbe.
tojássárgáját keverjük össze 6 ek.
tejjel, és keverjük hozzá a karamellás
tejhez. Sűrítsük be, de ne hagyjuk felforrni.
Hagyjuk hűlni. Öntsük tálkába, és tegyünk rá hógolyókat és tegyük vissza a hűtőbe. Főzzük fel a cukrot néhány ek.
vízzel szirupsora. Ezt hintsük a hógolyókra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>